Chill, täielik chill …
… kuniks kätte pole jõudnud deadline
12
Jun

OFP on lahe!

Posted in projektid  by ruben on June 12th, 2008

Ära kukkunud projekti asemel (palgapäev saab olema üllatus, sest siiani ei ole ma teada saanud mis palgast saab) anti mulle täna uus, millele tahaks väikese nurga siin blogis pühendada.

Projektidokumentatsioon, nagu alati, oli üsna mahukas ja kasutu, aga selle järgi ei tundunudki asi väga hull. Põnevamaks läks siis, kui sain kätte koodi kuhu see uus projekt lisada tuli. Arvake ära milline see oli olemasoleva projekti struktuur?

/
  img/
    *.jpg|gif
  script/
     *.js
  index.php

 

Ja see ainus php fail (index.php) oli 14 829 rida pikk! Täis arusaamatut ning täiesti struktureerimata koodi.

Kusagilt algab php kood, kusagil echotakse html, kusagil lõpetatakse ära php tag ja kirjutatakse lihtsalt htmli. if/for/while blokid on aegajalt 14-15 korda teineteise sisse nestitud (keegi teab head vastet eesti keeles?). Kõik kohad on täis mingeid muutujaid, mis hoiavad endas olekut. Mõistlikest muutujate ja funktsioonide nimedest ei maksa rääkidagi – $x, $asd, $lol, $lehmakook … Mõnes kohas on näha, et eelmised progejad on kuulnud objekt orienteeritud programmeerimisest ja teinud mõned klassid staatiliste funktsioonide grupeerimiseks.

Oma töös olen varemgi kokku puutunud sarnase OFP (one file programming) lähenemisega, mis ei ole PHP maailmas üldse mitte haruldane nähtus. Aga seekordne on ikka uskumatu leid. Üritasin täna sellesse süveneda, aga see osutus lootusetuks, sest täiesti võimatu oli sellest koodist aru saada ja ka sellest kuidas selline asi üldse töötada saab.

Ma näen juba oma järgmist ebaõnnestunud projekti. Loomulikult anti ka väga “mõistlik” tähtaeg sellele, mida minuga ei vaenunud keegi kooskõlastama – aitäh!

PS. OFP on ise välja mõeldud termin ja seda ei pruugi leida teaduslikus kirjanduses.

One Response to “OFP on lahe!”

  1. Jaan Kivimurd Says:

    Ühe faili programeerimispõhimõtted on PHP maailmas levinud juba tema alguse ajast saadik ning on leidnud põgusalt kasutust. Ühe faili põhine lähenemine on hea ja kompaktne ning ei vaja arendamise käigus pidevat failides tuhlamist. Blogist õhkuv sarkasm on mulle lausa vastuvõetamatu. Jääb mulje nagu kirjutaja oleks PHP failide hunnikus elanud ja ei midagi leidnud, ühes failis ju ainult CTRL+F ja olemas.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /data03/virt8598/domeenid/www.devion.ee/ddd/wp-content/themes/play-in-blue/comments.php on line 74